Engineering


Technisch probleem - idee - concept - tekeningen - prototype - testen - aanpassen - gereed product

Luijtech biedt oplossingen voor elke fase


Machines

Tijdens mijn loopbaan heb ik bijgedragen aan de ontwikkeling van allerhande producten.


Voorbeeld van het totale proces van een simpel product

Eerst wordt er een 3d samenstelling in Solidworks opgebouwd. Deze samenstelling bestaat uit diverse losse plaatwerk onderdelen. Vervolgens worden van de losse onderdelen productietekeningen gemaakt die worden gebruikt voor het zetwerk en de kwaliteitscontrole. DXF bestanden worden gegenereerd om de onderdelen uit de plaat te snijden. De geleverde producten worden gecontroleerd volgens tekening. Eerst wordt het werkstuk in elkaar gehecht en wordt de passing controleerd. Ten slotte wordt het product afgelast en van coating voorzien.Testen

Het opstellen van een testplan, bouwen van prototypes, uitvoeren van testen en het schrijven van testverslagen. Hieronder enkele voorbeelden van testen in opdracht van Haagen Fire Training products.


Voorbeelden van diverse staalconstructies

De onderstaande producten bestaan voornamelijk uit constructiewerk. Het 3d model is leidend, als hier de hoofdmaten worden gewijzigd, veranderen automatisch ook alle onderliggende onderdelen. Dit is erg handig om bijvoorbeeld interactieve zaaglijst te maken.


Plaatwerk

De onderstaande producten bestaan voornamelijk uit plaatwerk. De platen worden gesneden, gebogen en vervolgens gelast. Waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van slots. Deze zorgen dat het product als een puzzel in elkaar gezet wordt voor het lassen. Hierdoor hoeft er nauwelijks gemeten te worden en wordt de productietijd aanzienlijk verkort.


Houten producten & meubels

Van kant en klare producten naar 3d modellen, naar 2d zaagtekeningen. De modellen zijn zodanig opgezet dat de hoofdmaten leidend zijn. Met een paar klikken kan de gehele samenstelling worden gewijzigd en worden de productie tekeningen aangepast.